Afbeelding

Kerstmuziek op de Goereese toren

Actueel 224 keer gelezen

Tweede kerstdag, van 1200 tot 1300 uur, een jaarlijks gebeuren van carillon en koperblazers op de toren van Goedereede. Het is dit jaar precies 40 jaar geleden dat de eerste kertliederen op de beiaard werden gespeeld. Jan Bezuijen zal samen met het koperensemble (inmiddels 31 ste keer) kerstmuziek spelen, ook zullen de muzikanten solistisch te horen zijn. Het koperensemble bestaat uit trompetten en trombones.

Aan Eef Mastenbroek de eer om de aanvang van het concert in te luiden met de grote Maria – klok na de twaalf uur slagen. Na het luiden van de klok starten de koperblazers met Benedictus van Anton Bruckner en dan volgen vele bekende kerstliederen. Een kleine greep uit het repertoire van deze editie: Kling klokje kling, Stille Nacht, O Kindeke Klein, We wish you A Marry Christmas en het beroemde koorwerk "Halleluja" van G. Fr. Händel.

Wilt u even de benen strekken? Kom dan rustig kijken naar het prachtige uitzicht vanaf de toren. Tijdens het concert is er vrij toegang tot de toren. Op de tweede zolder bespeelt Jan Bezuijen het klavier, terwijl de koperblazers zich op de derde zolder bevinden tussen alle klokken. Het is een ware belevenis om tussen de klokken te lopen en kennis te maken met het koper ensemble en het carillon.

Om alvast te noteren: vrijdagavond 28 december open toren van 19.00 tot 20.30 uur.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant