Fios-doelman Bonno Brandwijk was in dit duel niet te passeren.

Fios pakt verdiend een punt tegen Zwartewaal

Actueel 580 keer gelezen

Achthuizen - FIOS heeft zaterdag een verdiend punt weten te behalen. Tegen de op de 3e plaats staande Zwartewaal werd met 0-0 gelijk gespeeld.

Door Piet Bakelaar

Trainer Hans de Rover had voorafgaand aan de wedstrijd de spreekwoordelijke puntjes op de " i" gezet. Het moest anders, meer gestructureerd en inzet voor de volle negentig minuten en hij kon na afloop tevreden zijn. Marijn Huibrechtse schoot een vrij trap in de muur en na een goede combinatie tussen Jurek van Bergen en Jack Robbemond werd de vrijstaande Zeeg Robbemond teruggefloten voor buitenspel. Aan de andere kant was het Bonno Brandwijk die goed uit zijn doel kwam bij een diepe bal op Mike Timmers. Na een kwartier was het Jack Robbemond die de bal veroverde op het middenveld, zijn bekeken lob ging maar net over. Brandwijk wist met een mooie redding een schot van Ramon de la Haye onschadelijk te maken. Raymond Leeflang speelde zich goed vrij aan de rechterkant, zijn voorzet werd door Zeeg Robbemond net naast gekopt. Het spel golfde op en neer en als linksback Kevin van Overbeek opstoomt naar de achterlijn is het Danny Baart die de voorzet weg weet te werken. Jack Robbemond vond zijn vrijstaande broer Zeeg aan de rechterkant maar het schot ging over. In de tweede helft kwam Zwartewaal sterk uit de kleedkamer. Mike Timmers kopte een voorzet in de handen van Brandwijk. Een schot van Ramon de la Haye ging via een verdediger corner. Aan de andere kant werd een corner van Jordy Nijland door Bart Huibrechtse hard ingeschoten, de bal belandde via een verdediger op het doel. Aan de andere kant kopte Maurik een vrije trap van Kevin van Overbeek maar net naast. Een vrij trap van Marijn Huibrechtse belande via Maurik en Van Vark in de handen van de keeper. Bij een vrije trap van Kevin Overbeek was het Sander Verweij die tot twee keer de bal uit het strafschopgebied kopte. Met nog 20 minuten op de klok kopte Zeeg Robbemond een vrij trap van Marijn Huibrechtse door maar keeper Benny van der Meer deed goed mee. Wanneer Ramon de la Haye vrij voor Bonno Brandwijk verschijnt weet de keeper met een schitterende redding een doelpunt te voorkomen. Met nog tien minuten op de klok viel bijna de genadeklap voor het hardwerkende FIOS. Als de bal via de kluts voor de tweede keer voor de voeten van Mike Timmers komt schiet hij de bal binnen maar assistent-scheidsrechter Jos de Jonge had het goed gezien. De tweede keer was buitenspel en het doelpunt werd terecht afgekeurd. Een schot Danny van der Spuij kwam via de handen van Brandwijk en de lat weer in het veld en Jack Robbemond kon maar ternauwernood opruimen. Zwartewaal zette alles op alles en liet de keeper de vrije trappen nemen. Dat resulteerde in kopballen van Michael van Mourik die net naast en in de handen van de keeper verdwenen. Opnieuw een vrije trap vanaf de middellijn van keeper van der Meer werd door Danny van der Spuij maar net over geschoten. In de 90e minuut was het Jordy Nijland, die na een counter via Jack en Zeeg Robbemond in de handen van de keeper schoot. In de blessuretijd wierp Bonno Brandwijk zich voor de voeten van Mike Timmers en hield zijn doel schoon. Na 97 minuten floot de uitstekend fluitende Jan van Vugt voor het einde en behaalde FIOS een zwaar bevochten punt tegen Zwartewaal.

Trainer Hans de Rover was tevreden met het punt. 'In de eerste helft verdienden we misschien wel een doelpunt maar in de laatste 20 minuten lagen we zwaar onder vuur. Ik ben zeer tevreden met de inzet van mijn ploeg', aldus de trainer die aan zijn eerste seizoen bezig is bij de Oranjehemden.

Niels Buijs (l) en Mike Timmers hier in duel.