Onderwijs voor iedereen:  Onderwijs verbindt en draagt bij aan een prettige leefomgeving.
Onderwijs voor iedereen: Onderwijs verbindt en draagt bij aan een prettige leefomgeving.

Eerste stappen naar één onderwijsbureau

Actueel 311 keer gelezen

Openbaar onderwijs Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Tholen onderzoekt de mogelijkheid voor een gezamenlijk onderwijsbureau. Het samenbrengen van administratie, financiën, personeel en beheer zorgt voor een professionaliseringsslag die direct kostenverlagend werkt.

De bundeling van de verschillende expertises biedt ruimte voor ontwikkeling van de ondersteunende diensten. In deze nieuwe werksituatie kunnen de medewerkers niet alleen van elkaar, maar ook met elkaar leren.

De bestuurders van de drie stichtingen Obase, OcTho en SOPOGO zien hierin een enorme meerwaarde: "Met deze stap kunnen we onze organisaties versterken en onze scholen de ondersteuning bieden die nodig is."

Op het eiland Goeree-Overflakkee zijn dertien scholen van SOPOGO actief. Basisscholen die in de verschillende kernen, groot en klein, onderwijs bieden voor iedereen. Directeur/bestuurder Pieter Verbrugh: "Onderwijs verbindt en draagt bij aan een prettige leefomgeving. We willen daarom borgen dat er in zoveel mogelijk kernen een school is en blijft. Aan ons om ons daarvoor in te zetten. Dat is zeker een uitdaging, maar niet onmogelijk. Als we met elkaar maar blijven kijken naar manieren om het te realiseren. Samenwerken is zo'n oplossing die bijdraagt aan het behoud van onderwijs voor iedereen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant