Wim de Ruiter exposeert zijn historische motorfietsen. Kees van Rumpt zorgt onder andere voor een aantal oldtimer-auto’s en -brommers.
Wim de Ruiter exposeert zijn historische motorfietsen. Kees van Rumpt zorgt onder andere voor een aantal oldtimer-auto’s en -brommers.

Grote verscheidenheid aan oldtimers in de Victoriahal op 25 augustus

Actueel 510 keer gelezen

Dirksland - Liefhebbers van historische voertuigen hebben op zaterdag 25 augustus heel wat te bekijken in en bij de Victoriahal. Er is dan een grote collectie oldtimers uitgestald: fietsen, brommers, motoren en auto's.

De tentoonstelling is een initiatief van Kees van Rumpt en Wim de Ruiter, in samenwerking met de Stichting Verenigd In Kracht (SVIK), die de Victoriahal als thuisbasis heeft. In de zomer van 2017 was er een vergelijkbaar evenement in Dirksland, bij en in de schuur van het Hof, dat veel belangstellenden trok. Er waren toen vooral historische motoren te zien. Nu is gekozen voor een wat grootschaliger aanpak, biedt een andere locatie meer mogelijkheden. Dat is de Victoriahal. Er is circa 2500 vierkante meter beschikbaar. Uitbreiding van de capaciteit is zelfs nog mogelijk door het parkeerterrein erbij te betrekken.

Wim de Ruiter exposeert een groot deel van zijn collectie historische motorfietsen. Kees van Rumpt zorgt onder andere voor een aantal oldtimer-auto's en -brommers. Van een Zeeuwse verzamelaar zijn tal van historische bromfietsen te zien, waaronder de allereerste modellen, in feite fietsen met hulpmotor. Natuurlijk staan de bekende merken in en rond de Vic, zoals Kreidler, Zundapp en Berini, maar de fijnproever krijgt daarnaast ook heel zeldzame brommermodellen voorgeschoteld. 
De niet-gemotoriseerde tweewielers zijn ook goed vertegenwoordigd op 25 augustus. Simon Groen, alias De Kuif, is aanwezig met een indrukwekkende collectie historische fietsen.

Het evenement duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Wie de locatie niet precies kan vinden, moet maar uitkijken naar een grote kraan met daarin een oldtimer. Verder wijzen een oldtimer-brandweerwagen en een -legervoertuig de weg naar de tentoonstelling. 
Het laatste object verwijst tevens naar het kunstzinnige stukje nooddijk dat recent is geplaatst voor de Victoriahal. Dat herinnert aan de inundatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een onderdeel van het project Verdrinkend Land, een initiatief van Stichting WO2GO in het kader van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.   


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant