Afbeelding

Repetities Amicitia beginnen op 28 en 29 augustus

Actueel 223 keer gelezen

Dirksland – Na een mooie zomervakantie gaan de repetities van Muziekvereniging Amicitia weer van start. De slagwerkgroep begint op dinsdag 28 augustus. Het jeugdorkest en de fanfare beginnen op woensdag 29 augustus.

Amicitia is nog op zoek naar nieuwe leden en leerlingen. Zowel voor blaasinstrumenten als slagwerkinstrumenten. En zowel mensen die het nog moeten leren of degenen die het al kunnen. Lijkt het u ook leuk om mee te spelen in de fanfare, jeugdorkest of slagwerkgroep? Kom dan eens kijken op één van de repetitie avonden. De exacte tijden kunt u vinden op de website: www.amcitia-muziekvereniging.nl

Examens
Voor de zomervakantie hebben drie leden van Amicitia het HaFaBra examen behaald. Adrie Tieleman, al 40 jaar lid van de vereniging, heeft op 9 juni zijn praktijk B-examen afgelegd op trombone. Joël van Wolfswinkel en Martijn Pille, beiden op bugel, hebben op 30 juni hun praktijk examen afgelegd voor het A-examen. Joël en Martijn zijn beiden op 2 oktober 2014 lid geworden van Amicitia. Martijn speelt sinds 1 maart 2015 ook al mee met het jeugdorkest Amicitia 4 Kids. 
Alle examens bestaan uit een theorie- en een praktijk gedeelte. Het theoretisch gedeelte van het HaFaBra examen bestaat uit een aantal onderdelen, zoals het muziektheoretisch inzicht en het luister- en schrijfdictee. Voor het praktijkgedeelte moeten de kandidaten een etude, een stukje uit het hoofd, een voordrachtstuk en iets op het eerste gezicht spelen. Alle onderdelen worden beoordeeld door de examinator.

Pretorkest
Na het succes van afgelopen jaar start Amicitia na de herfstvakantie ook weer met een Pretorkest. Alle leerlingen van groep 3 en 4 van de basisscholen krijgen hier via school een uitnodiging voor.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant