Karla Peijs (voorzitter bestuur WNM), Marleen en Eric Joustra (winnaars), Jacqueline van Burg (wethouder Cultuur Schouwen-Duiveland) en Siemco Louwerse (directeur WNM).
Karla Peijs (voorzitter bestuur WNM), Marleen en Eric Joustra (winnaars), Jacqueline van Burg (wethouder Cultuur Schouwen-Duiveland) en Siemco Louwerse (directeur WNM).

Watersnoodmuseum - 65.000ste bezoeker

Actueel 400 keer gelezen

OUWERKERK – In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is zaterdag 11 augustus de 65.000ste bezoeker ontvangen. Een mooi getal, waar in het kader van het herdenkingsjaar, 65 jaar na de watersnoodramp van 1 februari 1953, even extra bij werd stilgestaan. Bezoeker 65.000 was Marleen Joustra uit Apeldoorn, die samen met haar man Eric een paar dagen in Terneuzen is. Ze verblijft in het huis van haar vader die daar in 1953 ook de ramp meemaakte.

De speciale gasten werden opgewacht door onder meer bestuursvoorzitter Karla Peijs en wethouder Jacqueline van Burg van Schouwen-Duiveland. Zij stonden klaar met bloemen, taart en een aantal passende cadeaus, waaronder het boek met foto's van de watersnood van iconische fotografen als Ed van der Elsken, Eva Besnyö, Kees Molkenboer en Dolf Kruger. Ook het familiespel Hozen of Lozen en een door het museum uitgegeven kalender zaten in het verrassingspakket.

Rondvlucht
Vanwege het speciale herdenkingsjaar krijgt het echtpaar ook een bijzonder arrangement aangeboden: 'De Delta op hoog niveau'; een rondvlucht voor twee personen over het in 1953 getroffen gebied in Zeeland. Vanaf vliegveld Midden-Zeeland, op een nader te bepalen moment.

De agenda van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is vanwege het herdenkingsjaar 2018, 65 jaar na de watersnood van 1 februari 1953, gevuld met uiteenlopende activiteiten die aansluiten op het herdenken van die uitzonderlijke natuurramp en de nieuwe ontwikkelingen binnen het museum. Centraal staan de verhalen over 1953, waterveiligheid toen en anno nu.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant