Afbeelding

Pianorecital door Eline de Gast

Actueel 526 keer gelezen

Sommelsdijk - Zaterdag 23 juni wordt in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk een pianorecital gegeven door pianiste Eline de Gast, afkomstig uit Sommelsdijk. De aanvang is om 19:30 en de opbrengst van dit concert zal ten goede komen aan het werk van het zendingsechtpaar Willem en Joanne Folmer, die als artsenechtpaar zijn uitgezonden naar Congo, Afrika.

Hoewel de historische dorpskerk van Sommelsdijk zich qua akoestiek fantastisch leent voor dit soort concerten, komt het toch niet vaak voor dat een dergelijk muzikaal evenement wordt georganiseerd. Ook op de rest van ons eiland worden zulke concerten niet vaak gegeven, het zal dus een unieke avond worden!

Eline de Gast zal tijdens deze avond op een concertvleugel diverse kanten van de pianomuziek ten gehore brengen. Voornamelijk romantische werken komen aan bod, waarbij muziek van Frédéric Chopin centraal zal staan. Zo staat de 'Fantasie-Impromptu' op het programma, wat één van zijn beroemdste werken is. In dit stuk komen melancholische melodieën samen met vurige virtuositeit. Daarnaast zal de bekende melodie uit de 'Pavane' van Ravel klinken, muziek om bij weg te dromen. Ook werk van Johann Sebastian Bach zal goed tot zijn recht komen in de akoestiek van de kerk. Er wordt dus een fascinerende muzikale reis gemaakt met toegankelijke klassieke muziek voor jong en oud!

Al eerder verleende Eline haar medewerking aan een muzikale avond ten bate van het werk van de familie Folmer, waarbij ze veel lof oogstte voor haar uitvoering van stukken van Ravel en Schumann/Liszt.

Ook op educatief gebied is Eline actief en wil zij door middel van het geven van pianolessen haar liefde voor muziek aan anderen doorgeven. Eline is als pianodocente verbonden aan het Muziekgebouw in Middelharnis. Meer informatie over Eline de Gast kunt u lezen op haar website: www.elinedegast.nl

Willem en Joanne Folmer zijn in 2014 uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Het verlangen van de GZB is mensen te bereiken met het Evangelie van Jezus Christus, zodat zij gaan leven zoals God het heeft bedoeld. Willem en Joanne willen door hun werk in de medische hulpverlening een getuige zijn van Jezus Christus en Hem volgen door mensen te dienen. Zij hebben dit een aantal jaren mogen doen in een ziekenhuis in Nyankunde. Inmiddels wonen zij ruim een jaar met hun twee kinderen Lukas en Annelie in Itendey, waar ze met beperkte middelen werken in een ander ziekenhuis. Dankzij het werk van het echtpaar Folmer en de inzet van hun team worden levens gered! Veel operaties probeert Willem zelf te doen, omdat doorverwijzen naar een ander ziekenhuis te veel reistijd kost, zeker in de regentijd. Door een actie van EO Metterdaad is er geld gekomen voor een operatiezaal, waarvan de bouw momenteel in volle gang is. Joanne begeleidt met name zwangere vrouwen, naast de zorg die ze heeft voor haar beide eigen kinderen. Daarnaast traint ze studenten verloskunde, die voor hun stage naar het ziekenhuis in Itendey komen. Door onderwijs en samenwerking verbetert de kwaliteit van de zorg langzaam maar zeker. Helaas is er gebrek aan bijna alle medische middelen, zoals hechtnaalden, beademingsapparatuur en goede instrumenten. De kinderafdeling is overbevolkt en moet worden uitgebreid. De babysterfte in het gebied is erg hoog, terwijl het personeel in dit ziekenhuis niet veel meer dan basismedicatie kan bieden. Hierdoor kunnen nog te veel mensen niet of onvoldoende geholpen worden. Op dit moment is vooral grote behoefte aan goede apparatuur voor in onder andere de nieuwe operatiezaal.

Er is veel geld nodig om dit ziekenhuis op te knappen en de noodzakelijke materialen en medicijnen aan te schaffen. De Hervormde Gemeente van Sommelsdijk, de kerk van Joanne's jeugd, ondersteunt Willem en Joanne, onder andere door het organiseren van muzikale activiteiten. Zo werd eerder een muzikale avond georganiseerd waarbij ieder zijn of haar bijdrage kon leveren en staat nu bovengenoemd pianorecital op het programma. Willem en Joanne kunnen ook uw steun goed gebruiken. We hopen daarom op uw komst op D.V. 23 juni. U zult genieten van het prachtige en gevarieerde programma, waarbij de opbrengst van de kaartverkoop na aftrek van kosten een bijdrage kan leveren aan het belangrijke en waardevolle werk van de familie Folmer in Congo. Meer informatie over hun missie kunt u vinden op de website van de GZB: https://www.gzb.nl/over-gzb/projecten-werkvelden/zendingswerker?id=120

Reserveren voor deze unieke avond is mogelijk tot en met 18 juni en kan via email: pianorecital.tft@gmail.com of telefonisch via nummer 06 2124 7781. Tevens kunt u via dit telefoonnummer nadere informatie verkrijgen. De kosten bedragen €12,50 per persoon. Kinderen tot en met 14 jaar betalen €7,50. Het maximale bedrag voor een gezin is €40,00. De kerk gaat open om 19:00 uur en het concert zal ongeveer een uur duren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant