Afbeelding

Eerste zeehondenkliniek van Zuid-Holland opent haar deuren

Actueel 391 keer gelezen

Stellendam – A Seal zeehondenopvang Stellendam opent op zaterdag 2 juni om 15:00 haar nieuwe zeehondenkliniek. Een volledig met medisch apparatuur ingerichte ruimte, waar dierenarts Machteld Geut zieke en gewonde zeehonden op locatie kan behandelen, wordt op deze dag in gebruik genomen. Ook wordt de nieuwe röntgenkamer deze dag ceremonieel geopend. Voor de bezoekers van A Seal zal deze dag een feestelijk tintje hebben waarbij alle kinderen een leuk presentje mee naar huis mogen nemen.

De nieuwe kliniek maakt het mogelijk om uitgebreid medisch onderzoek te doen bij zeehonden en, indien nodig, op locatie te opereren. Voorheen moesten de zeehonden hiervoor vervoerd worden naar een dierenkliniek in de omgeving. Met de opening van deze kliniek wordt een eventuele bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek ook makkelijker gefaciliteerd. "Dit is een geweldige ontwikkeling. Zieke zeehonden hoeven niet meer getransporteerd te worden en kunnen in huis alle hulp en zorg verkrijgen die zij nodig hebben. Wat een prachtige gift!", aldus Machteld Geut.

De zeehondenkliniek en röntgenkamer zijn een schenking van Stichting Anneke de Ligt en zullen beide haar naam dragen. Volgens Anita de Ligt, de zus van Anneke, is de opening van de kliniek een bijzonder moment. "Wij maken altijd de keuze aan welke organisaties donaties worden gedaan met de wensen van Anneke in onze gedachten. We zijn zo blij dat we dit project mogen realiseren met het geld van Anneke. Gewonde en zieke zeehonden kunnen hier geholpen worden. Hoe mooi is dat!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant