Zwerfafval langs het water is slecht voor het milieu, dieren in het gebied zoals de lepelaar, steur en zeearend, en de mens.
Zwerfafval langs het water is slecht voor het milieu, dieren in het gebied zoals de lepelaar, steur en zeearend, en de mens.

Eerste opruimacties Schoon Haringvliet op 26 mei

Actueel 243 keer gelezen

Schoon Haringvliet, een initiatief van IVN, Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat, ruimt afval langs het Haringvliet! Op 26 mei zijn er opruimacties in gemeente Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Met de acties wil Schoon Haringvliet het Haringvliet schoner maken en voorkomen dat (plastic) afval in het water terecht komt. En dat is nodig, want vissen en vogels kunnen er bijvoorbeeld in verstrikt raken. Wie mee wil doen of zich aan wil melden kan informatie vinden op www.schoonharingvliet.nl.

Zwerfafval
Zwerfafval langs het water is slecht voor het milieu, dieren in het gebied zoals de lepelaar, steur en zeearend, en de mens. Daarnaast veroorzaakt het plastic soep in zeeën en oceanen. Afgelopen week was te lezen dat de EU een verbod wilt op wegwerpplastic in verband met de gevolgen voor het milieu. Ook langs het Haringvliet ligt het nodige afval dat makkelijk in het water terecht komt. Schoon Haringvliet organiseert een reeks opruimacties om dit te voorkomen.

Daarnaast moedigt het programma iedereen aan om ook dagelijks te helpen door elke keer iets mee te nemen en in de 'Doe mee verlos de zee jutbakken' te doen. Komende tijd zullen langs het strand van Rockanje tot aan Oostvoorne en langs het Haringvliet meer jutbakken worden geplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant