Afbeelding

Determinatiedag fossiele strandvondsten in Historyland

Actueel 262 keer gelezen

Op zondag 27 mei 2018 organiseert Historyland in samenwerking met Het Natuurhistorisch uit Rotterdam een determinatiedag voor fossiele strandvondsten. Deze dag wordt gehouden in het geschiedenisthemapark Historyland, aan de Ravenseweg te Hellevoetsluis. Van 11:00 tot 16:00 uur kunt u hier terecht met uw strandvondsten van de Nederlandse kust en van binnenlandse vindplaatsen: fossiele of sub-fossiele beenderen, schelpen, gesteenten en stenen- en benen artefacten. Een aantal deskundigen zit voor u klaar om uw vondsten op naam te brengen, waaronder paleontologen en biologen van Het Natuurhistorisch, archeologen van de Werkgroep Steentijd Noordzee (WSN) en deskundigen van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren (WPZ).

Lezingenprogramma
Naast de mogelijkheid om uw vondsten gedetermineerd weer mee naar huis te nemen is er een programma samengesteld van voordrachten van dertig minuten.
12:00 uur: Marc Simmelink (Hellevoetsluis). Het verzamelen van fossielen op het strand van de Maasvlakte. Waar moet je opletten? Hoe kun je succesvol zijn?
13:00 uur: Bjørn Smit (Amersfoort) . Archeologisch nieuws naar aanleiding van de vele steentijdvondsten van de zeebodem.
14:00 uur: Dick Mol (Hoofddorp). Wat De Zandmotorverzameling van Henk Mulder prijsgeeft.
15:00 uur: Bram Langeveld (Rotterdam). Fossielen determineren – hoe en wat?

Website van Historyland: https://historyland.nl/

Voor deze determinatiedag geldt een gereduceerd entreebedrag (uw toegangskaartje geeft u toegang tot het hele park (exclusief minigolf) en het museum): Volwassenen:  € 5,--., Kinderen tot en met 12 jaar:  € 4,--., Parkeren: Gratis, Adres: Historyland, Ravenseweg 11 c, 3223 LM Hellevoetsluis Telefoon: 0181-744 171

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant