Programmamanager Marita Dogterom praatte de SGP-ers bij.
Programmamanager Marita Dogterom praatte de SGP-ers bij.

SGP onderstreept belang van Paulina.nu

Actueel 503 keer gelezen

De zorg staat in Nederland en op Goeree-Overflakkee voor grote uitdagingen. Een sector waarin de meeste mensen van ons eiland werkzaam zijn. Een mooi moment voor de SGP op Goeree-Overflakkee om hun betrokkenheid te laten zien bij het prille initiatief: Paulina.nu. Programmamanager Marita Dogterom praatte de SGP-ers bij over de diverse initiatieven die op de rol staan. 'We gaan voor een goed, gezond en vitaal eiland'.

Paulina.nu is een eilandbreed samenwerkingsverband waarin bewoners, ondernemers, gemeente en zorgverleners van Goeree-Overflakkee gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen om uitmuntende zorgvoorzieningen en gezondheidsprogramma's verder te ontwikkelen en dichtbij aan te bieden. Aanleiding voor het initiatief was de ontwikkeling van een 'BeterDichtbij' polis van een zorgverzekeraar om de zorg dichtbij goed te regelen. De aanbieder speelt in op de behoefte bij consumenten die graag hun ziekenhuis dichtbij huis willen hebben. Die innovatie ging een aantal ondernemers op het eiland niet ver genoeg en zij wilden een stap verder.

Experimenteerregio
Tijdens het werkbezoek in het oude Raadhuis van Middelharnis, waar sinds kort diverse innovatie organisaties van de gemeente zijn ondergebracht, wijst mevrouw Dogterom op het toenemend tekort van personeel in de zorg. 'De vergrijzing neemt toe en de administratieve lastendruk is schrikbarend'. Voor zorginstellingen, gemeente, zorgverzekeraar CZ en ondernemers waren dit voldoende signalen om begin 2017 de stichting Paulina.nu op te richten. Inmiddels zijn er al contacten geweest met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en is, naast Amsterdam Noord, Goeree-Overflakkee aangewezen als experimenteer regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant