Afbeelding

Speuren naar stranddieren bij de Duinen van Goeree

Actueel 183 keer gelezen

                  

Kom zaterdagmiddag 12 augustus naar de Brouwersdam en ontdek samen met de boswachter welke dieren er leven op de grens van land en water. Tijdens deze speurtocht zijn we ruim een uur in de weer met schep en schepnet bij de Duinen van Goeree. Deze activiteit is een aanrader voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar. Meld je wel vooraf aan op www.nm.nl/agenda.

Wat zit er eigenlijk in het ondiepe water zo vlak bij het strand? We gaan in het ondiepe water vissen en laten ons verrassen! De vangsten verzamelen we in een grote doorzichtige bak: samen gaan we dan uitzoeken hoe alle gevangen dieren heten, wat ze eten, hoe ze leven. Maar we kijken ook welke geheimen de zee op het strand heeft neergelegd. Schelpen en al het andere aanspoelsel. De gids is gelukkig een echte zeekenner!

Aanmelden
Als je mee wilt met deze activiteit is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten (www.natuurmonumenten.nl/agenda) of bij VVV Ouddorp aan Zee, telefoon (0187) 68 17 89. We starten om 12.00 uur bij de Buitenhaven van de Brouwersdam. Zo'n anderhalf uur later zijn we daar klaar. Kinderen van leden en OERRR t/m 12 jaar betalen € 4,-. Niet lid kinderen t/m 12 jaar betalen € 7,-.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant