Afbeelding

Zeezichten en stilte

Actueel 123 keer gelezen

Van 3 t/m 30 april exposeert kunstenaar Rick van Strien  uit Zundert in de Pop-Up galerie van Marlies Verda in de Voorstraat 6 in Den Bommel. De Pop-Up galerie is een initiatief van Verda om op deze manier geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden kennis te maken met jonge kunstenaars en hun werk. Tevens krijgen  deze kunstenaars de kans ervaring op te doen in het geven van een workshop om zo hun manier van werken letterlijk zichtbaar te maken. 

Rick laat een tiental  zeezichten in olieverf zien; op doek en op papier. Een aantal werken gaat een interessante dialoog aan met landschappen van Verda; er is een gemeenschappelijk deel maar ook een totaal andere benadering en schilderwijze die het samengaan juist boeiend maakt.

Zaterdag 22 april kunt U o.l.v. de kunstenaar zelf op zoek naar de immense stilte en leegte van het Haringvliet. Hoe kun je het gevoel van stilte schilderen? Hoeveel moet je tonen om een beeld te laten ontstaan  waarbij de gelijkenissen met de natuur niet van belang zijn? Een spannende zoektocht met een stiltewandeling naar het water en na afloop terug in het atelier het schilderen van de ervaring.

Opgeven kan bij Marlies Verda via marliesverda@live.nl
De workshop start om 13.30 en duurt tot 16.00 Schilderervaring is niet nodig; wel moet je nieuwsgierig zijn naar wat er vanuit de stilte kan ontstaan... Vanaf 7 jaar tot 77 jaar! Kinderen in de basisschoolleeftijd  €8 volwassenen €15

Als afsluiting van de workshop is er in de Pop-Up galerie voor alle belangstellenden,onder het genot van een drankje, gelegenheid het werk van Rick van Strien én de workshop deelnemers te bekijken tot 17.00.
Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Marlies Verda 0642332218

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant