Afbeelding

 Rondreizend Parkinson Café bezoekt voor het eerst Goeree-Overflakkee

Actueel 376 keer gelezen

Op zaterdagmiddag  18 maart bezoekt het rondreizend Parkinson Café (vanuit Hellevoetsluis) voor het eerst Goeree-Overflakkee.  In Middelharnis verzorgt het Diekhuus, aan het Beneden Zandpad 7, de gastvrije ontvangst.  Inloop vanaf 13.45 uur, aanvang programma om 14.00 uur, einde om 16.00 uur. De toegang is gratis. Voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd, maar voor een feestelijke traktatie wordt gezorgd!

Het reizende Parkinson Café heeft als doel mensen met Parkinson of een Parkinsonisme en anderen die direct (partners, familieleden, mantelzorgers) of indirect (beroepskrachten) met hen in contact staan, de gelegenheid te bieden elkaar in een informele sfeer te ontmoeten.  Elke bijeenkomst heeft een ander thema, maar elk thema heeft betrekking op een onderdeel van deze veelomvattende ziekte.  

Zaterdagmiddag 18 maart is er een inleidende presentatie door zorgverleners die op Goeree-Overflakkee aangesloten zijn bij het ParkinsonNet. Werkzaam als fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist lichten zij toe wat ze voor u kunnen betekenen.  Na een gezellig kopje koffie of thee neemt dhr. Pouwelse het woord.  Dichter, schrijver en zelf Parkinsonpatiënt, leest voor uit zijn bijzondere eigen werk.  Vervolgens demonstreert dhr. Braber, ook Parkinsonpatiënt, de door hem ontworpen medicatielijst.  Een praktische leidraad die zeker navolging zal krijgen.
We praten na, wisselen ervaringen uit en u kunt vragen stellen aan de aanwezige zorgverleners en ervaringsdeskundigen.

Het Parkinson Café wordt vanuit Hellevoetsluis 6 keer per jaar gehouden op wisselende locaties op de Zuid-Hollandse eilanden. Zo bereiken we zoveel mogelijk mensen. 

Wilt u erbij zijn, dan kunt u zich aanmelden bij uw eigen ParkinsonNet therapeut, via de mail van het Parkinson Café (parkinsoncafehellevoetsluis@gmail.com) of telefonisch op nummer 0187-203040 (Fysiotherapie van den Berg)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant