Afbeelding

2Dlaserparts voor afbeeldingen en teksten

Actueel 728 keer gelezen

Dirksland - Op zoek naar een origineel cadeau, relatiegeschenk of iets leuks voor jezelf? Patrick van der Snoek maakt laserprints met mooie afbeeldingen en teksten op hout, leer, glas, keramiek, steen en ander organisch materiaal. Een foto van je kinderen, een logo van je bedrijf? Dat, en nog veel meer, is mogelijk. Zo maakte hij onder meer voor brouwerij Solaes gravures op de leren schorten en graveerde hij wijnglazen voor een bekend restaurant.

Door Nick Ehbel

De naam van zijn bedrijf is '2D laserparts' en staat voor twee dimensies en de onderdelen die eruit komen. Patrick werkt hiervoor met CO2 laserprinters. Hij vertelt daarover: "Laseren is snijden en graveren met onzichtbaar licht. Afbeeldingen en teksten worden uitgesneden, ingebrand of geëtst. De tijd die het duurt, is afhankelijk van het soort materiaal dat ik bewerk, de hoeveelheid kracht die ik in de laser stop, de snelheid en de diepte die is ingesteld."

Uitbreiden
Patrick is al een paar maanden bezig met het maken van zijn prints en krijgt veel enthousiaste reacties. Hij heeft vooral reclame van mond tot mond, waarbij Facebook en zijn enthousiaste vrouw Miranda een belangrijke rol spelen. Nu wil hij zijn activiteiten graag verder uitbreiden.
De producten die hij maakt zijn heel divers. "Dat zijn cadeautjes, snuisterijen als gegraveerde broodplanken en tapasplanken, gegraveerde glazen, zelfs grafornamentjes in leisteen. Als je het vanavond wil hebben, heb je het vanavond nog in huis; vlot en goedkoop. Voor bedrijven maak ik o.a. naamplaatjes, identificatieplaatjes en marketingmateriaal."

Hobby
Via zijn hobby met 3D printers is Patrick, die werkzaam is als productontwikkelaar van apparatuur voor blinden en slechtzienden, bij het 2D printen terecht gekomen. "Eigenlijk wilde ik commercieel iets met de 3D printer gaan doen. Toevallig kwam ik erachter dat ik ook een 2D laser kon aansturen. Het eerste wat ik maakte, was een kadetje voor Moederdag. 'I love mamma' erin gebrand met een leuke tekening erbij. Een bakker vroeg daarop of ik met Vaderdag 500 eierkoeken kon doen… "

Opdrachten
Patrick vervolgt: "Daarna ben ik gegroeid naar A4 formaat en kreeg ik mijn eerste opdrachtjes. Onder meer van CowHow,, een leer ontwerp en bewerkingsbedrijf in Dirksland. Verder van brouwerij Solaes de eerste houten bierkratjes. Daarna heb ik mijn oog laten vallen op een grotere machine van 60 Watt. Toen kon ik dieper, groter en sneller snijden. Zodoende ben ik het commercieel gaan aanpakken."

Voor meer informatie bel 06-25024752 mail info@2dlaserparts.nl en/of kijk op www.2dlaserparts.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant