Afbeelding

Ontmoet elkaar bij Longpunt Haringvliet

Actueel 251 keer gelezen

Dirksland - Door het Longfonds (voorheen Astma Fonds) wordt in samenwerking met Zorggroep Haringvliet op donderdag 9 maart het Longpunt Haringvliet geopend voor iedereen met een longziekte.

Als longpatiënt heb je natuurlijk veel contact met artsen en verpleegkundigen, maar het is juist zo fijn om ook contact te hebben met "soortgenoten"/andere patiënten. Je kunt veel leren van andermans ervaringen. Het uitwisselen van ervaringen staat dan ook hoog in het vaandel. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen zijn er? Bij welke instanties kun je terecht? En wat kan de omgeving voor je betekenen?
Voor al deze informatie kun je terecht bij het Longpunt, de ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun familie, mantelzorgers en andere geïnteresseerden.

De openingsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 9 maart van 14.00 tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57 te Dirksland.

Longarts mevrouw J. Herbrink van het Van Weel Bethesda ziekenhuis en de heer P. de Vries, huisarts te Stellendam, geven die middag een voorlichting over longziekten: Waar komen mijn klachten vandaag en wat kan ik er aan doen?
Deelname is gratis.
Info: haringvliet@longpunt.longfonds.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant