Afbeelding

Grevelingenweek vol flamingo’s, zeehonden en paddenstoelen

Actueel 128 keer gelezen

Regio - Natuurbeleving stond voorop in de derde editie van de Grevelingenweek. Tijdens excursies, workshops, clinics en vaartochten leerden bijna zevenhonderd deelnemers het gebied kennen. Dit jaar was een glansrol weggelegd voor de flamingo's in de Grevelingen.

'Roze zondag' bleek populair: meer dan zestig mensen wilden de flamingo's in het Grevelingenmeer met eigen ogen zien. Ter plaatse legden boswachters van Staatsbosbeheer uit waarom deze prachtige beesten ervoor kiezen om in de Grevelingen te overwinteren. Aan het eind van de week doken de flamingo's weer op, tijdens de rondvaart over de Grevelingen. Daar lieten ook de zeehonden zich veelvuldig zien.

Zon en regen wisselden elkaar in rap tempo af. Op woensdag waaide en regende het zo hard dat de excursies werden afgelast, op donderdag liepen de deelnemers aan de Veermansplaat-excursie en het Paddenstoelenfestival bij Landal Port Greve nu eens in het zonnetje, dan weer in de stromende regen. Voor gezinnen die de Grevelingen ook ná de Grevelingenweek willen ontdekken ontwikkelde IVN in opdracht van Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta een doe-kaart Grevelingen. Met de doe-kaart ontdekken gezinnen de mooiste plekken van het gebied, en krijgen ze allerlei doe-tips voor in de natuur. De doe-kaart is gratis af te halen bij VVV's, natuurorganisaties en diverse ondernemers langs de Grevelingen. De Grevelingenweek vond plaats van 14 t/m 22 oktober en is een initiatief van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). De week wordt georganiseerd in samenwerking met Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Staatsbosbeheer, Provincie Zuid-Holland en Provincie Zeeland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant