Afbeelding

Filmhuis presenteert 'Le Tout Nouveau Testament'

Actueel 435 keer gelezen

Middelharnis - Donderdag 27 oktober speelt de film 'Le Tout Nouveau Testament' van regisseur Jaco van Dormael in Filmhuis Middelharnis. Het is een komedie met Benoît Poelvoorde als God die moet ingrijpen wanneer zijn dochter de sterfdata van iedereen op aarde verspreidt.

God bestaat echt: hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt, of eerder ontregelt, hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God is er geen enkele andere optie meer dan zich onder de bevolking te mengen en daar ontdekt hij wat voor een lelijke wereld hij geschapen heeft.

Le tout nouveau testament is een komedie van de Waalse regisseur Jaco van Dormael, bekend van de films Toto le héros, Le huitième jour en Mr. Nobody. De hoofdrol wordt gespeeld door het heethoofd Benoît Poelvoorde, die ooit debuteerde met het controversiële C'est arrivé près de chez vous en later rollen had in komische films als Les convoyeurs attendent, Le vélo de Ghislain Lambert, Podium en Rien à déclarer.
Aanvang 20.00 uur entree € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 Kassakaarten € 7,00 / Filmhuisleden en CJP € 5,50
Reserveren www.hetdiekhuus.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant