Afbeelding

Cui Orkest speelt antieke dansen

Actueel 241 keer gelezen

Ouddorp - Het Voornse kamerorkest Cui Orkest onder leiding van Arie Stolk zal dit najaar twee uitvoeringen geven van een concert met als thema ‘antieke dansen’.

Muziek uit de barokperiode was meestal gebaseerd op volksdansen zoals menuet, gavotte, pavane en bourree. Cui Orkest brengt een selectie van 'swingende' barokmuziek van Bach, Händel en Boyce. Van Vivaldi wordt een concert voor hobo, fagot en orkest gespeeld, met als solisten twee eigen leden van het orkest, Dineke Visser en Jet Cornelis. Voorts voeren de blazers van het orkest een werk uit van Josef Reicha.

Maar ook in muziek van de twintigste eeuw zijn oude thema’s en dansen uit de barok vaak hergebruikt, bijvoorbeeld in de melodieuze ‘Antieke dansen en aria's’ van de Italiaanse componist Ottorino Respighi. Hiervan wordt een gedeelte uit de derde suite gespeeld.

Geheel passend in het thema wordt het concert geopend met feestelijke muziek die de luisteraars zo’n vijf eeuwen terugbrengt naar de Vlaamse renaissancetijd, ‘Danserije’ van Tielman Susato.

De concerten worden gegeven op zaterdag 29 oktober 2016, aanvang 20.15 uur, in de Doopsgezinde Kerk in Ouddorp, en op zondag 13 november, aanvang 15.00 uur, in de Vestingkerk in Hellevoetsluis. De toegangsprijs is 12 euro inclusief koffie of thee in de pauze. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie kunt u vinden op www.cuiorkest.nl.

Als u een muziekinstrument speelt en belangstelling heeft om in een orkest mee te doen, kunt u natuurlijk op de website van Cui Orkest ook meer informatie vinden.

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant