Afbeelding

Groot Dictee Goeree-Overflakkee

Actueel 157 keer gelezen

Middelharnis - Op donderdagavond 24 november organiseert de Rotaryclub Goeree-Overflakkee het Groot Dictee Goeree-Overflakkee. Iedereen die graag spelt, kan meedoen. Plaats van handeling: de aula van de Prins Mauritsscholengemeenschap. André Kastelein, leraar Nederlands aan deze scholengemeenschap, heeft het dictee geschreven.

Het Groot Dictee wordt voor de negende keer gehouden. Net als vorig jaar worden de deelnemers ingedeeld in drie categorieën: de vrije inschrijvingen, de scholieren en de docenten. Bij de vrije inschrijvingen geldt vervolgens een onderscheid tussen gespecialiseerde taalliefhebbers en hen die iets minder goed thuis zijn in de spelling. Het aantal fouten in het dictee zal daarvoor als maatstaf dienen. Deelnemers kunnen ook anoniem meedoen. Zij kunnen dit bij de inschrijving vermelden of bij opgave aan de zaal.

Deelnemers betalen een bedrag van € 20,-- als inschrijfgeld. Daarnaast dient iedere deelnemer ook een bedrag van € 15,-- mee te brengen als bijdrage aan het goede doel van het Groot Dictee. Totaal dus 35,00 euro. Deelnemers kunnen zich daarvoor uiteraard laten sponsoren. Ook bedrijven kunnen als sponsor het Groot Dictee ondersteunen ten bedrage van 120 euro of als Hoofdsponsor 500 euro. Afhankelijk van hun bijdrage kunnen zij drie tot vijf taalliefhebbers laten meeschrijven.

Het Groot Dictee Goeree-Overflakkee 2016 begint om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Informatie: Greet de Kooning-Hommes (dekooninghommes@gmail.com). T 0651-987623.

De Rotaryclub Goeree-Overflakkee is een serviceclub. Daarom is het Groot Dictee ook opgezet om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is dat de toren van Goedereede. De stichting Goereese Gemeenschap, die de toren exploiteert, wil aan de oostzijde van de toren een doorbraak laten maken en zo een beiaardluistertuin tot stand brengen. Met de opbrengst van het Groot Dictee wil de Rotaryclub Goeree-Overflakkee dit project mogelijk maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant