Afbeelding

'Warme harten' Hart van Goeree-Overflakkee

Actueel 240 keer gelezen

Goeree-Overflakkee - Op zaterdag 20 augustus ging een tweetal bestuursleden van HvGO op stap met drie "lekkere warme harten" om diverse mensen te verrassen. Op de nachtmarkt van 12 augustus jl. stond de stichting met een kraam waar mensen aan konden geven wie ze een 'warm hart' toedroegen en waarom ze dat deden.

Een aktie waar vele mensen even aan moesten wennen… was het echt gratis? Zat er geen addertje onder het gras? "Ja hoor, het is echt gratis"; is meerdere keren genoemd door de vrijwilligers van HvGO. En langzaamaan kwamen er briefjes met namen in de grote glazen pot die daarvoor klaar stond.

Hart van Goeree-Overflakkee wilt met deze actie laten zien dat ze niet alleen maar een stichting zijn die allerlei leuke evenementen organiseert, maar juist ook een stichting wilt zijn die op deze manier laat zien het Hart op de juiste plaats te hebben zitten. En dat dan specifiek voor de inwoners van het gehele eiland Goeree-Overflakkee.

Voor deze tak van onze stichting zoeken we trouwens nog vrijwilligers die allerlei leuke acties weten te verzinnen en kunnen organiseren. Heeft u een 'warm hart' voor uw medemens en wilt u graag iets betekenen voor de inwoners van ons eiland? Neem dan de stap om contact met ons te zoeken. Wij komen namelijk graag met u in gesprek!

Uit de ruim 30-tal warme harten die in de glazen pot terecht waren gekomen, heeft het bestuur een 3-tal verhalen gekozen die onze harten hebben geraakt. Deze mensen zijn afgelopen zaterdag verrast met een overheerlijke taart van banketbakkerij van Helden.

Zo ging de eerste taart naar de Dorpsraad van Dirksland. Een inwoner van Dirksland droeg haar warme hart toe aan deze raad, die rond het 600-jarige bestaan van Dirksland zoveel activiteiten heeft georganiseerd. De voorzitter heeft de taart in ontvangst genomen en ging de hele raad voor diezelfde avond nog uitnodigen om dit lieve gebaar gezamenlijk op te eten.

De tweede taart kwam terecht bij de heer Ploos. Hij heeft 2,5 jaar geleden het leven van zijn vrouw gered door snel te handelen toen het niet goed ging met haar. Als hij dat niet gedaan had was hij nu weduwnaar geweest. Zijn vrouw wilde op deze manier haar dankbaarheid nogmaals tonen.

De derde taart was door meerdere mensen opgedragen voor de familie v.d. Valk. Zij maken als gezin een zeer zware tijd door, doordat hun zoon ernstig ziek is. Ze waren diep ontroerd dat zoveel mensen hun dit 'warme hart' wilden geven. En zoals één van de aanvragers genoemd had was dit "zonnestraaltje" in dit gezin helemaal op zijn plek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant