De nieuwe dorpsraad van Oude-Tonge bij elkaar
De nieuwe dorpsraad van Oude-Tonge bij elkaar

Dorpsraad Oude-Tonge maakt herstart

Actueel 829 keer gelezen

Oude-Tonge - Sinds vorige week heeft Oude-Tonge weer een dorpsraad. De leden van de eerder opgerichte dorpsraad besloten enige maanden geleden om er mee te stoppen. Ben Musters nam het initiatief om een nieuwe groep bij elkaar te brengen en dat is gelukt.

Een goed functionerende dorpsraad is voor de plaatselijke samenleving immers van grote waarde. De nieuwe leden hopen dan ook een schakel te kunnen zijn tussen de dorpsgenoten en de gemeente Goeree-Overflakkee. Er staat nogal wat te gebeuren en men wil de stem van Oude-Tonge niet verloren laten gaan.

Leefbaarheid
De nieuwe dorpsraad heeft er zin in. Afgelopen dinsdag werd de eerste officiële vergadering gehouden. Het team bestaat uit Ben Musters (voorzitter) Lineke Bos ( secretaris) Adrie van Maurik (penningmeester) Aad van der Welle, Mirjam Terhoeve, Yvonne Verbiest en Maarten Nouwens (leden).  Zij hebben er om financiële redenen voor gekozen om de vorige Stichting voort te zetten in plaats van een nieuwe dorpsvereniging op te richten.  Toch wil men zo democratisch mogelijk te werk gaan.  Het plan is om goed te communiceren met de plaatselijke verenigingen en de bevolking met als doel de leefbaarheid van Oude-Tonge te bevorderen. Men wil graag spoedig inventariseren wat er speelt en leeft onder de dorpsbewoners.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant