Arjan van den Dool kreeg in de openingsfase een kans om OFB op voorsprong te brengen. De spits faalde in de afwerking.
Arjan van den Dool kreeg in de openingsfase een kans om OFB op voorsprong te brengen. De spits faalde in de afwerking.

OFB krijgt te weinig in duel tegen Rockanje

Algemeen 585 keer gelezen

Ooltgensplaat – 'Tim kan beter', zo gaf Arie Van Vliet na afloop aan. 'Jesse was ook niet zo best ', beaamde Cor Leijdens. Op het moment dat beide opa's over hun 17-jarige kleinzonen spraken liepen die gedouched en wel het veld weer op om een balletje te gaan trappen. Het voetbalplezier is terug in Ooltgensplaat, waar Marius Hotting dit seizoen de scepter zwaait. Het resultaat is 11 punten en dat is al meer dan de afgelopen 3 seizoenen bij elkaar. Helaas konden na het duel tegen Rockanje geen punten worden bijgeschreven.

Door Fred Götzenberger

Marius Hotting stapte van NTVV over naar OFB, de basis was dat Hotting de groep goed kende, hij had immers de B-jeugd onder zijn hoede gehad en een groot aantal spelers hiervan waren doorgestroomd naar het eerste. Daarnaast is de trainer niet vies van het in het veld brengen van jeugdspelers. Zo stonden in de basis de eerder genoemde Tim de Jong en Jesse de Bonte. OFB wist dit seizoen verrassend te winnen van Flakkee en FIOS, en er waren er o.a. gelijke spelen tegen WFB, DVV'09, Stellendam en in het uitduel tegen Flakkee. Het verschil tussen de nummer 2 van boven en de nummer 2 van onderen, respectievelijk Rockanje en OFB, bedroeg maar liefst 20 punten. Rockanje wil in de kielzog blijven van kampioenskandidaat OHVV en de opdracht was dan ook winnen van de nummer voorlaatst. Een opdracht waar met de hakken over de sloot aan werd voldaan.

Al in de eerste minuut waren het de bezoekers die vroeg konden openen. Het was Groenenboom die zijn inzet echter naast zag gaan. OFB was gewaarschuwd maar liet zien geen ontzag te hebben voor het team van voormalig WFB-trainer Harry Rusken. Een vrije trap van Robin van Dongen belandde bij Arjan van den Dool, maar verrast door deze kans schoot hij de bal recht op de keeper. Kort hierop was er een mogelijkheid voor Tony Hoekstra maar ook zijn schot was voor Van der Meijden. Rockanje kreeg de beste kansen, maar inzetten van Ritman, Van den Spek en Looij gingen over of het was Matthijs Verstrate die redding bracht. In de spits van OFB loopt Van den Dool die een handenbindertje was voor de defensie van bezoekers. De spits was een aantal malen gevaarlijk voor het doel maar net niet scherp genoeg om ook doeltreffend uit te halen. In de slotfase was er nog een mogelijkheid voor OFB om met een voorsprong aan de thee te beginnen maar het balverlies van Leurs aan Van den Dool leverde geen treffer op. Na rust was de eerste mogelijkheid voor Rockanje maar het schot van Beukelman werd geblokt. De Jong verslikte zich in Van der Spek maar het schot kwam op de vuisten van Verstrate. Het spel kantelde langzaam naar de kant van de bezoekers en in 60e minuut viel dan ook de treffer. Uit een corner werkte Vince Keller de bal achter Verstrate (0-1).

Het leek erop dat Rockanje uitging van het principe "erop en erover". De beste kans deed zich voor toen uit een sliding van Hokke op Groenenboom de bal voor de voeten kwam van Van der Spek maar zijn schot ging via de vuisten van de doelman over. Kort hierop claimde OFB een penalty maar scheidsrechter zag in de handsbal van Beukelman geen overtreding. In de slotfase kon de thuisclub nog wat terugdoen. Uit een voorzet van Braber nam Van den Dool de bal in één keer op de schoen, maar het schot verdween over het doel. Marius Hotting was na afloop teleurgesteld maar complementeerde zijn ploeg. 'De jongens hebben goed gespeeld, we krijgen kansen maar maken het jammer genoeg niet af. En dan heb je recht op een penalty en dan legt die hem niet op de stip. We hebben een goed elftal als je ziet dat we toch winnen van een Flakkee en DVV '09 op een gelijkspel houden. Ik verwacht dan ook dat we echt nog punten pakken. We richten ons ook al op volgend seizoen, waarbij ik verwacht dat er wellicht nog spelers naar OFB komen. Onze basis is nu eigenlijk te smal.''

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant